Distriktsordförande har ordet | Sverigedemokraterna Uppland

Distriktsordförande har ordet

Den 22 mars höll distriktet ett extrainsatt årsmöte för att välja en ny ordförande. Medlemmarna beslutade i enlighet med valberedningens förslag till beslut. Nedan följer en kort presentation av distriktets nye ordförande.

Mitt namn är Anders Sehlin och är ny distriktsordförande för SD Uppland. Jag har varit mest aktiv inom Uppsala och inom valberedningarna för Uppsala och Uppland. Här kommer en kort presentation av mig själv och även information om de planer som för närvarande finns för gemensamma aktiviteter inom distriktet.

POLITISKT började min resa med ett antal år som passiv medlem i Moderaterna. När den moderata politiken spårade ur under Reinfeldts ledning behövde man knappt vara normalbegåvad för att inse vart Sverige var på väg. Jag sökte då upp SD i Uppsala efter att ha kommit till följande insikt: ”Jag vill kunna se mig själv i spegeln och mina barnbarn i ögonen. Går det åt helsike i alla fall, har jag i alla fall gjort det jag har kunnat”.

Under åren inom SD har jag blivit alltmer aktiv. Förutom distriktsordförande i SD Uppland är jag, inom Uppsala, ledamot i kommunfullmäktige, ledamot i äldrenämnden och nämndeman i tingsrätten.

PERSONLIGEN brukar jag säga att jag har multikulturell bakgrund med en mor från Uppland och en far från Ångermanland och växte upp på fars bondgård som varit i släktens ägo sedan början av 1800-talet Min bror och jag är sjätte generationen på gården.
Arbetsmässigt flyttade jag direkt efter militärtjänstgöringen till Fjollträsk, som är den gängse Ångermanländska benämningen på Stockholm. Jag är byggare i botten men har jobbat 40 år med IT, bl.a. 15 år som konsult inom bank- och finansområdet, några år som IT-chef på Stockholms fondbörs och 16 år inom Ericsson. Mitt arbete inom Stockholms fondbörs och Ericsson innebar mycket internationella kontakter och projekt.

Jag pensionerade mig 2007 och flyttade till Uppsala. Numera delar jag tiden mellan SD, fyra barnbarn, min kärbo, släktgården och mina bilar.

SD UPPLAND
Vi skall vara stolta över våra framgångsrika SD-föreningar inom distriktet.
– Vi är andra eller tredje största politiska parti i sex av de åtta kommunerna.
– Vi har mycket bra medlemstillväxt. 2018 var vi det näst bästa distriktet inom SD Sverige och 2019 var vi allra bäst.
– Inom nämnder och fullmäktige i de olika kommunerna känns det som att vi har blivit allt mer etablerade och fått ökat förtroende hos närliggande partier.

Vi har haft en del meningsskiljaktigheter inom distriktet. Det finns ingen mening med att fortsätta att älta gamla motsättningar. Det som har hänt, har hänt. Dock är det naturligtvis mycket tråkigt om enskilda personer har råkat illa ut och känner sig dåligt behandlade som ett resultat av de här konflikterna.

Ett viktigt strategiskt mål för oss är att kunna bilda politiska allianser med närliggande partier för att kunna få ökat avtryck för vår politik. Tänk på att det tar åratal att bygga förtroende men att rasera det kan ske på sekunder.

Några som gärna hjälper till med att rasera förtroenden är media. Läckage till media ger dem efterlängtade möjligheter att, i vanlig ordning, bygga hönsgårdar av enstaka fjädrar. Det kan allvarligt skada våra möjligheter till ökat politiskt inflytande på alla nivåer. Vi har alla ett ansvar att försöka motverka detta.

På nästkommande styrelsemöte 24 maj kommer vi gå igenom förslag till gemensamma projekt inom distriktet, mer om detta senare.

Sverigevänner! Vi har alla ett tungt ansvar att återföra den svenska skutan till rätt kurs. Misströstas inte i detta viktiga arbete. Vi har många, många trosfränder som stöder oss i denna gärning.

Vi ses på barrikaderna!

Anders Sehlin
Anders.Sehlin@sd.se